Zpracování kuřecích prsíček

Kuřecí prsíčka broskví

Kuřecí prsíčka s broskví najdete v každém jídelním lístku restaurace u nás.

Oblíbené jídlo to je bez pochyby, ale jak si ho připravit doma tak, aby bylo skutečně neodolatelné a vy už na něj nemuseli chodit do oblíbené restaurace?

Snadno, rychle a recept je to navíc i finančně nenákladný.

 

 

 

Ingredience: 

  • 1 balení kuřecích prsou 
  • 2 broskve 
  • 2 lžíce hladké mouky 
  • 5 lžic vývaru 
  • šunka na plátky 
  • tvrdý sýr 
  • olej, sůl, pepř
  • kari koření 
Kuřecí prsa naporcujeme tak, jak jsme zvyklí je připravovat a lehce je naklepeme. Osolíme, opepříme a přidáme kari koření. Na pánvi rozehřejeme kapku oleje a plátky masa velmi zprudka osmažíme jen několik minut, aby se maso zatáhlo, ale zcela neudělalo, přilijeme vývar a necháme několik minut dusit. Když je maso téměř hotové, tak slijeme šťávu, kterou si bokem zahustíme moukou, případně dochutíme kořením. Na kuřecí plátky dáme plátek šunky, na něj broskev a nakonec zasypeme sýrem. Když je sýr rozteklý, můžeme podávat. K masu se perfektně hodí hranolky, nebo dokonce rýže, kterou nakonec polijeme připravenou šťávou.

Mohlo by vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Maso s rýží a označen , , , . Záložka je zde.

Similar posts

Komentáře jsou uzavřeny.