Zpracování kuřecích prsíček

Čína z kuřecího masa

Ingredience: 

  • 200 g kuřecího masa 
  • 3 lžíce švestkového vína 
  • 3 lžíce sójové omáčky 
  • 1/3 červené papriky 
  • 1/3 zelené papriky 
  • 1 stroužek česneku 
  • 2 lžíce chilli omáčky 
  • 2 lžíce kuřecího vývaru 
  • 2 lžíce Solamyl
  • 5 lžic arašídů 
  • pórek, cibule 
  • bambusové výhonky 
  • čerstvý zázvor 

Možná si říkáte, že pravou a nefalšovanou čínu si dnes můžete vychutnat už jen v čísnké restauraci s opravdu kvalitní kuchyní. Podle originálního receptu si ji můžete připravit i doma, a pokud si předem připravíte všechny ingredience, pak je to velmi jednoduchá příprava, nad kterou se nakonec jen zapráší.

Ještě, než se pustíte do vaření, měli byste vědět, že k vaření číny je potřeba pánev wok. Nemusí být nijak drahá, stačí obyčejná, třeba i na jedno použití za pár korun. Příprava takové číny je opravdu až překvapivě rychlá, sami se o tom můžete přesvědčit. Stačí si všechny ingredience předem nakrájet a uvidíte, že během několika minut si připravíte dobrý oběd, nebo večeři. Maso na větší kousky, zeleninu obvykle v tomto případě krájíme na nudličky – tenčí. Maso si předem smícháme s švestkovým vínem a sójovou omáčkou.

Do pánve nalijeme oleje trošku víc, než jsme zvyklí a 3 minutky necháme maso restovat, pak ho vyndáme a necháme okapat olej. Pánev umyjeme, nalijeme trošku oleje a bambusové výhonky, papriky a česnek společně osmahneme. Postupně přidáváme pórek, čerstvý zázvor, chilli omáčku, sůl, lžíci cukru, kuřecí vývar a zbytek švestkového vína. Do směsi pak přidejte kuřecí maso, přilijte pár lžic vody a přidejte zahušťovadlo – Solamyl. Nakonec zasypeme arašídy. Podáváme nejlépe s jasmínovou rýží.

Komentáře jsou uzavřeny.